Antalya

Antalya in Turkije

Antalya is een miljoenenstad met lange zandstranden, een geschiedenis van meer dan 3.000 jaar en goede hotels. In mijn reisgids vind je nuttige informatie voor een reis naar Antalya, inclusief aanbevolen hotels, niet te missen bezienswaardigheden en insider tips. 300 dagen zon per jaar, een prachtige oude stad, goede restaurants, de turkooisblauwe zee, oude ruïnes en vele andere dingen maken Antalya tot een van mijn favoriete steden in Turkije. Daarom breng ik elk jaar een paar weken in Antalya door en zo heb ik de stad de afgelopen jaren goed leren kennen.

Hotels met directe toegang tot het strand zijn alleen te vinden op het strand van Lara-Kundu in het oosten van Antalya. Er zijn tientallen 4- en 5-sterrenhotels en clubfaciliteiten. De hotels aan het Konyaalti-strand worden door de kustweg gescheiden van het strand. Ze zijn ook veel kleiner en kunnen niet echt clubfaciliteiten worden genoemd. Een specialiteit van Antalya zijn de goede boetiekhotels in de prachtige oude binnenstad van Kaleici. Ze zijn in oude, Ottomaanse huizen. Deze hotels zijn perfect voor sightseeing of een stedentrip. Het strand van Konyaalti of Lara ligt op 30 minuten afstand van de oude stad.

5 sterren hotel

  • Liberty Hotel Lara Beach: 5-sterren all-inclusive vakantie op een perfecte locatie, met uitstekende recensies.
  • Delphin Palace: Klassiek ingericht hotel, Ruime comfortabele kamers & 7 à-la-carte restaurants.
  • Akra Barut Hotel: het 5 sterren hotel met zijn unieke ligging boven de kliffen van Antalya is het meest populaire stadshotel in Antalya.
  • Royal Holiday Palace: Vakantie vieren in een luxe paleis? Dit hotel staat net als de andere Royal hotels garant voor luxe, comfort, uitstekende service .
  • Barut Lara Collection: een van de beste 5 sterren hotels in Turkije met all-inclusive à la carte restaurants in plaats van een buffet en een perfecte ligging aan het prachtige zandstrand van Lara. Het is een van mijn favoriete hotels aan de Turkse zuidkust.
  • Limak Lara: Dit vijfsterren hotel in Turkije is helemaal ingericht in deze stijl. Je kunt er rekenen op comfortabele kamers, heerlijke zwembaden en een fijn wellnesscentrum.
    4 sterren hotel
  • Alp Pasa: een 4-sterren boetiekhotel in de oude stad Kaleici van Antalya. Het is een van mijn favoriete hotels in Turkije.
  • Aspen Boutique Hotel: nog een uitstekend boetiekhotel in het oude centrum van Antalya.

Stranden in Antalya

Konyaalti-strand: dit is een 13 km lang zand- en kiezelstrand ten oosten van het stadscentrum. De hotels aan het Konyaalti-strand liggen niet direct aan zee. Ze zijn door een weg gescheiden van het strand. Direct aan het strand bevinden zich restaurants, cafés en bars. Ze verhuren ligstoelen en parasols. Er zijn veel rustige gebieden aan de westkant van het strand met weinig reizigers.

Lara Kundu Beach is een lang zandstrand in het westen van Antalya. Wil je een pakketreis doorbrengen in Antalya? Dan is Lara Kundu de juiste plek voor jou! Het water op Lara Beach is 1-2 ° warmer dan op Konyaalti Beach. De hotels zijn direct aan zee gelegen. De meeste van de grote clubcomplexen bevinden zich ook op Lara Beach.

Mermerli-strand: een klein strand onder de havenmuren, naast de jachthaven. Het is prettig om op de strandstoelen in de zon te liggen en naar de schepen in de haven te kijken. Zwemmen onder de kliffen: smalle paadjes leiden langs de kliffen naar de zee.