Boekouden

Ervaringen van Marieke Tielemans omtrent e-boekhouden

Ik ben vorig jaar mei een schoonheidssalon begonnen in de binnenstad van Alkmaar. Ik had nog geen ervaring met ondernemen. Daarvoor altijd in loondienst geweest. Ik zag veel obstakels. Vandaag ga ik er eentje beschrijven en dat is de administratie.Als ondernemer leer je dat administratie fundamenteel is. Niet alleen omdat de Belastingdienst dit van je vereist. Ook voor jezelf om sturing te kunnen geven aan de onderneming om de juiste beslissingen te nemen ook vanuit financieel oogpunt. Als je geen grip hebt op de cijfers, dan glipt je onderneming al snel uit je handen! Ik begon nog zelf met Excel te boekhouden. Maar al snel, toen aantal klanten echt begon op te lopen was dit niet meer te doen. Op dat punt kwam ik in aanraking met het pakket genaamd e-boekhouden. Ik las daarover hier: https://zelfboekhouden.org/kennisbank-boekhouden/boekhoudprogramma/populair-boekhoudprogramma-kopen/. Gebaseerd op beoordelingen van andere ondernemers en ook een ervaren boekhouder, sprak specifiek dit programma mij wel aan en dus heb ik de trekker overgehaald. Wat ik echt heel tof vond aan dat programma is dat je 15 maanden kosteloos mag proberen. Hoeveel bedrijven geven je nou een trial van wel 15 maanden? Dat is ongekend in mijn bescheiden optiek. Dus ik heb die trial geopend, en de eerste maanden aangekeken. Nou het boekhouden ging een stuk vlotter en fijner, bepaalde processen konden geautomatiseerd worden wat een enorme hoop tijd bespaard. Zodoende, kon ik meer tijd investeren in mijn schoonheidssalon.

Nu op moment van schrijven is mijn onderneming zelfs zoveel gegroeid dat we ook een boekhouder part time in dienst hebben en die werkt dus ook met onze account op e-boekhouden. E-boekhouden is een platform dat goed in de markt ligt. Het is volgens mij zelfs het enige software pakket dat openlijk is aanbevolen door BD. Dus als het goed genoeg is voor De Belastingdienst, dan zal het ook wel goed genoeg voor jou zijn me dunkt.