Goedkoopste Zorgverzekering

Wat is de goedkoopste zorgverzekering 2019? Elk jaar is het rond november weer tijd om te beginnen met het vergelijken van zorgverzekeringen. Maak je veel gebruik van zorg, dan is het erg belangrijk om goed te zoeken naar de goedkoopste zorgverzekering 2019 die aansluit bij jouw zorgbehoefte.

Ben je nooit ziek en hoef je ook nooit naar het ziekenhuis? Kies dan voor de zorgverzekering waarvan de premie erg laag is. Als optie kies je daarbij ook nog een verhoogd eigen risico, zodat je helemaal goedkoop verzekerd bent!

Wat is voor jou de goedkoopste zorgverzekering?

Wanneer je weinig of misschien wel helemaal geen zorg nodig hebt dan is het voor jou belangrijk dat je op zoek gaat naar de goedkoopste zorgverzekering. Je kunt kiezen voor een zorgpolis met de laagste premie. Want het maakt voor jou toch niet veel uit wat er wel of niet vergoed wordt en of het eigen risico wat hoger is. Je krijgt bij de meeste zorgverzekeringen te maken met een verplicht eigen risico. Je kunt dit eigen risico wel verhogen. Doe je dat nie bespaar je natuurlijk flink op de premie

Begin op tijd met vergelijken en overstappen
Een basisverzekering bij een zorgverzekering is volgende de Nederlandse wet verplicht. Overstappen werkt als volgt: je  kan éénmaal per jaar overstappen van verzekeraar; dit kan je normaal gesproken tussen november en 1 januari aan je je huidige verzekeraar laten  weten. Ook krijg je rond november de polis voor het nieuwe jaar.

Aan de hand daarvan un je ook besluiten om bij je huidige verzekeraar te blijven of om over te stappen. Let wel op dat je geen betalingsachterstand hebt bij het betalen de rekeningen aan de verzekeraar waar je nog bij verzekerd bent. Is dit wel zo, dan gaat je overstap niet door. Pas als de betalingen helemaal voldaan zijn, kan de verzekering worden opgezegd.

Op het moment dat je zorgverzekering is opgezegd (vóór 1 januari), dan heb je nog precies één maand de tijd om een nieuwe verzekering af te sluiten. Sommige verzekeraars hebben afspraken met elkaar gemaakt, zodat jouw overstap meteen geregeld wordt.