Smartwatch

Hoe worden smartwatches gebruikt?


In theorie kunnen smartwatches ook zonder telefoon gebruikt worden, maar dan zijn het simpelweg modernere horloges zonder verder groot gebruik. De smartwatches laten alleen hun volledige potentieel zien in combinatie met een gekoppelde smartphone en de meeste vertegenwoordigers van hun soort zijn erg kieskeurig . watchOS-apparaten spreken alleen met iOS, de Tizen-apparaten momenteel alleen met Android (iOS-ondersteuning is al aangekondigd door Samsung), de situatie is anders met Android Wear of Pebble en andere propriëtaire systemen, ze spreken met iOS en Android. De Windows Phone van Microsoft wordt volledig weggelaten, behalve de ondersteuning die wordt geboden door de interne Microsoft-band.

Maar wat zijn de typische gebruiksscenario’s als ik een van de nu erg chique en klassieke horloge-achtige apparaten om mijn pols heb?

Een snelle blik is voldoende om de naam van de beller te herkennen wanneer er een oproep binnenkomt, en vervolgens de telefoon uit zijn zak te halen, op te hangen of het geluid uit te zetten. Erg handig tijdens vergaderingen of wanneer de telefoon buiten bereik is. Met een gekoppelde speakerphone is het natuurlijk allemaal een stuk logischer, dan kun je ook meteen de telefoon oppakken.
Hetzelfde gedrag is ook van toepassing op alle soorten meldingen. Of het nu gaat om e-mails, messenger-berichten, agendaherinneringen, enz.: Een snelle blik is voldoende om het belang in te schatten. Indien nodig kunnen berichten direct op de smartwatch worden gelezen en beantwoord met kant-en-klare tekstmodules of smileys.
Smartwatches zijn fantastisch om te gebruiken voor navigatie. Ze trillen zachtjes kort om u te herinneren aan de volgende afslag en, vooral bij voetgangersnavigatie, is een vluchtige blik hierop vaak voldoende om op de gegeven route te blijven.
Daarnaast zijn de meeste smartwatches te bedienen met spraakinvoer. Sms dicteren, bellen, zoeken op internet, etc. – waarschijnlijk niets voor de drukke metro, maar heel praktisch in combinatie met een handsfreesysteem in de auto.

Smartwatch kopen

Als je nieuw bent in de wereld van de smartwatches, is een goed onderzoek welke bij jopu past het beste. Kijk bij voorbeeld naar de lijst beste smartwatches.