Magnetron

Magnetron en koken

Iedereen kent verwarmen in de magnetron. Maar koken? Dit komt uit! Eigenlijk heel goed. Talrijke recepten, vlees en vis, groenten en zelfs heerlijke bijgerechten zoals rijst, dumplings, pasta, polenta of aardappelen zijn in een mum van tijd in de magnetron te bereiden. Niets wordt droog of ongezond. Integendeel. De praktische bereiding in de magnetron bespaart tijd en energie. Als je een paar punten in overweging neemt, kan de magnetron menig blad vervangen en soms zelfs de grote oven. Hoe dit precies werkt, leest u hier.

Scherm

Microgolven zijn verreweg niet de enige manier om ongelijksoortige kant-en-klaarmaaltijden op te warmen. De magnetron kan in veel situaties de oven vervangen en veel recepten snel en energiebesparend bereiden. Het smaakt net zo goed als wanneer u op de conventionele manier vis, vlees en bijgerechten bereidt. Het is alleen belangrijk dat u op een paar punten let om een ​​optimaal resultaat te bereiken: Selecteer het juiste vermogen of wattage en stel de juiste kooktijd in.

Magnetronvermogens

Vermogensniveaus tot 600 watt zijn volledig voldoende om te koken met microgolven, zelfs als er nu microgolven met vermogens tot 1000 watt beschikbaar zijn. Als je het eten te veel verwarmt, kan het gebeuren dat de binnenkant niet helemaal door is, maar de buitenkant al droog is. Microgolven verwarmen het voedsel van de rand naar binnen. Bovendien kunnen bij oververhitting van het voedsel in de magnetron de voedingsstoffen verloren gaan en ontstaan ​​er zogenaamde “warmte-eilanden” die je mond kunnen verbranden. Stralingsschade kan overigens niet worden veroorzaakt door microgolven. De energie van de microgolven is hiervoor niet voldoende. De verschillende vermogensniveaus dienen alleen om warmte te genereren.

De wattages kunnen verschillen van magnetron tot magnetron. Hierop zijn de verwarmings- en kooktijden gebaseerd. In onderstaande tabel kun je zien welk prestatieniveau geschikt is voor wat

Vermogensniveaus Geschikt voor
Ontdoien onder de 200 watt
Warm houd 200-300 watt warm
Verwarmen 300-500 watt
Koken 500-800 watt
Verwarm vloeistoffen van meer dan 800 watt