minilening

Wat is een minilening?

Een lening onder de 1000 euro wordt een flitslening of minilening genoemd. Meestal moet deze binnen een maand weer worden terugbetaald. Het kan in principe worden gezien als een voorschot op je salaris. Hierdoor kun je tijdelijk voor wat extra financiële ruimte zorgen.

Te lenen bedrag

Welk bedrag je kunt lenen is afhankelijk van diverse factoren. Er wordt gekeken naar jouw maandelijkse inkomsten. Dit moet minstens 1000 euro of meer zijn. Daarnaast zijn de maandelijkse lasten van belang. Aan de hand hiervan kan de verstrekker kijken of je het geleende bedrag in één keer kunt terugbetalen. In principe kun je van tevoren bekijken of je in aanmerking komt voor een minilening. Dit doe je door je vaste lasten van je inkomsten af te trekken. Het resterende bedrag kun je lenen.

Minimale en maximale bedrag

Het minimale bedrag voor een minilening is 50 euro. Het maximum ligt over het algemeen niet hoger dan 800 euro. Voor een bedrag hoger dan dit kom je in aanmerking voor een persoonlijke lening, doorlopend krediet of creditcard. Bij het aanvragen van de minilening wordt er geen BKR toetsing gedaan. Bij de overige leningen wel.

Voorwaarden

Zoals genoemd moet er minstens 1000 euro (netto) per maand aan inkomsten zijn. Zit je hier onder? Dan is het wellicht nog wel mogelijk om een klein bedrag aan te vragen. Andere voorwaarden zijn:
– Woonachtig in Nederland
– Geldig legitimatiebewijs
– Beschikken over een Nederlandse bankrekening
– Mobiele telefoon + Nederlands nummer
– Emailadres

Aanvragen en kosten

Er zijn diverse aanbieders van minileningen. Het handigste is om deze te vergelijken door middel van een vergelijkingssite. Vervolgens kun je een offerte aanvragen. De aanvraagtijd is over het algemeen heel kort. Houd er wel rekening mee dat de kosten wel hoog kunnen zijn. De meeste aanbieders vragen een wettelijke rente van ongeveer 15%. Dit is hoger dan de rente van andere leningen. Bovendien moet je meer betalen wanneer je minder formulieren wilt aanvragen. Of er wordt een verplichte garantstelling gevraagd. Indien de lening niet op tijd terug wordt betaald dan wordt er een boeterente of administratiekosten gerekend.

Meer informatie
bankinfo.nl minilening?