Wil je mondkapjes kopen, kies dan voor stoffen kapjes

Als je mondkapjes kopengaat, dan heb je een ruime keuze. Ze worden aangeboden door drogisterijen, online is er voldoende keuze en ook op het station vind je ze zonder problemen. Deze niet-medische mondkapjes zijn verplicht als je met het openbaar vervoer wilt reizen, dus er is een grote kans dat je vroeg of laat een aantal mondkapjes wilt kopen. Je hebt dan de keuze uit wegwerp mondkapjes en stoffen mondkapjes. Zoals je hier zult zien, hebben stoffen mondkapjes een aantal belangrijke voordelen.

Stoffen mondkapjes kopen voor hergebruik

Het grootste voordeel van stoffen mondkapjes is dat je ze kunt hergebruiken. Deze kapjes was je direct nadat je thuiskomt en ze hebt opgehad. Het is dan belangrijk dat je ze op 60 graden wast en zonder wasverzachter. De kapjes die schoon en droog zijn berg je op in een lichtdicht zakje of container en als je ze nodig hebt, zijn ze tot je beschikking. De gebruikte mondkapjes doe je in een apart zakje en vervolgens leg je ze weer bij de was. Reis je veel met het openbaar vervoer, dan kun je stoffen mondkapjes kopen en hoef je nooit zonder te zitten.

Een groot online assortiment

Stoffen mondkapjes kopen doe je het beste online. Er is een groot assortiment mondkapjes in allerlei kleuren, met patronen, met logo’s en afbeeldingen. Mondkapjes met een schilderij, met de naam van je favoriete band, in elke kleur, met verscheidene patronen en zelfs met een afbeelding van je eigen gezicht; het is online allemaal te vinden. Let dan wel even goed op de kwaliteit en lees recensies door van voorgaande kopers. Op die manier ben je zeker dat je een goed mondkapje koopt.

Milieuvriendelijker

Stoffen mondkapjes zijn milieuvriendelijker dan mondkapjes die je weggooit. Het extra afval dat deze wegwerp mondkapjes veroorzaken legt druk op het milieu. Je kunt ze gewoon bij het restafval doen en ze hoeven niet gerecycled te worden, maar het is altijd beter als je niets hoeft weg te gooien. Door stoffen mondkapjes te kopen veroorzaak je minder afval.

Stoffen mondkapjes kun je ook zelf maken

De overheid heeft niet-medische mondkapjes verplicht gemaakt in het openbaar vervoer. Dat betekent dat je ze ook zelf mag maken en veel mensen doen dat ook. Met een naaimachine heb je in 5 minuten een mondkapje gemaakt en met een naald en draad duurt het niet veel langer. De instructies voor het maken van een stoffen mondkapje vind je bij de Rijksoverheid. Waarom zou je een mondkapje kopen als je ook zelf een uniek en stijlvol kapje kunt maken? Zo blaas je een oud T-shirt, een lapje dat over was of een zakdoek nieuw leven in.

Mondkapjes kopen naar aanleiding van je gebruik

Als je echt niet vaak met het openbaar vervoer reist en enkel een aantal mondkapjes wilt kopen om op voorraad te hebben, dan zijn stoffen kapjes niet nodig. Ze zijn duurder en bedoeld voor regelmatig hergebruik. Zoals je hebt kunnen zien, hebben stoffen mondkapjes een aantal belangrijke voordelen.